Vitlök, ingefära och juice

Japp, förkylningskur på g igen! Vad händer liksom, det är tre veckor sen jag blev frisk. Jag blir ju typ aldrig sjuk hemma… Men här sitter jag nu i alla fall och snörvlar.

Hur som helst. Andra dagen i coffs harbour bar av just ner mot hamnen! Ut på en ö med massa fågelbon nere i marken som grottor också. Där satt jag på andra sidan och kollade på vågorna som splashade i nästan en timme. Efter ett dopp i vattnet (inne vid den lugna stranden) bar det återigen av mot wicked berries. Nej, jag kunde inte hålla mig undan… När jag kom dit var de enkla bären slut. Åh nej! Men snäll som han var ägaren, och mannen till henne jag pratade med dagen innan, gick han ut och doppade precis vad jag ville ha! Fyra stycken double dipped honeycomb. Mumma! En för på en gång, en för vägen hem och två för nästa dag. När jag hade betalar och fått mina jordgubbar tittade han på klockan, det var en halvtimme tills de stängde så han gav mig det sista som låg i kylskåpet gratis. Det var som en spett med både jordgubbar och choklad. Det blev det som blev färskoströra hem. Och en jordgubbe 🙂

20140111-195353.jpg

20140111-195359.jpg

Morgonen efter var soffhäng tills bussen kom. Drygt en timme sen dessutom så jag var vid busshållplatsen i två timmar, yeay!
Next stop Port Maquarie. Jag och en holländsk tjej Nina kom med samma buss till samma hostel vilket är en Tourist park så det var karaoke och disco för barnen när vi kom. Vi blev tipsade om fyrverkerier som en avslutning på något så efter middag och en glass på McDonalds lyckades vi hamna precis vid det. Bättre än nyår så nu är jag lite nöjd igen. De höll på i en hel evighet!

20140111-195829.jpg

20140111-195840.jpg

20140111-195852.jpg

Idag gick vi till ett koala hospital och tittade på lite koalor som blivit räddade vid olika tillfällen, skogsbränder och andra olyckor. Ett sånt ställe kan jag tänka mig att gå till till skillnad från ställen där folk tjänar pengar på att folk fotas med djuren. Jag tror inte riktigt att det är bra för djuren. Men här fick man gå och titta på burarna, vissa med höga träd så man inte ens såg koalorna, där de rehabiliterades. De flesta för att släppas ut igen.

20140111-201051.jpg

Efter det gick vi via stränderna och vågbrytaren tillbaka till våra rum. På vågbrytaren har folk målat massa fina saker. Allt från roadtripar, bra ord, giftermål och dödsfall. Många väldigt fina!

Efter att ha handlat mat tog jag hand om min förkylning genom att ligga vid poolen ett tag och sen i min säng. Sen som sagt förkylningsbomb till middag. Det jag lagade kostade ungefär 7 dollar vilket är 40kr och kommer räcka till åtminstone tre, kanske fyra måltider. Gott var det också! Tack och godnatt.

2 tankar kring ”Vitlök, ingefära och juice

 1. mamma

  Krya på dig. Ny bakterieflora (och många tillfällen att bli smittad i alla bunkrooms), men den har du snart tagit kål på.
  Fram för fler förkylningsbomber och massor med nyttiga grönsaker.
  Såg Macbeth igår (dansföreställning) den hade du gillat 🙂 jätteduktiga!
  Kram!

  Svara
 2. Pappa

  Låter som att det trots allt inte går någon stor nöd på dig.
  Ingen större hemlängtan längre.(?)
  Kan berätta att årets första snöskottning nu gjorts.
  Fortsätt krya på dig.
  /Pappa

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *