Blue mountains och så lite dans på det!

Oh wow! The blue mountains. Det får inte att förklara, det går inte att ta bilder men ni ska få några ändå.

Jag åkte upp med Mollys kompis Nicki i bil. Sån lyx! Vi gick på två minivandringar med lunch i Leura emellan. Första promenaden var Leura cascades. Men kom ner som till en grotta, en överhängande klippa där det var nästan kallt. Solen nådde inte och det var fuktigt från vattenfallet. Sen gick vi kanske 50 till och dalen bara öppnade upp sig framför oss. Det enda vi kunde säga var oh wow! Oh WOW!

20140204-082633.jpg

20140204-082656.jpg

Pumpa soppa till lunch och fudge till efterrätt! Nästa trip gick från Govette leap lookout ner till bridal veil falls. Japp, ner! Vi nog nästan på vägen upp. Men vi såg en regnbåge i toppen på fallet och det blåste upp och regnade lite svalt på oss. Vi satte oss också med fötterna i strömmen en bit in på toppen på fallet!

20140204-083057.jpg

Nicki åkte hem och jag bodde på hostel. Nästa dags guide var Joey som jag träffade i Wollongong. Vi åkte till en gammal ödelagd mining stad. Massa ruiner som på hundra år bara plundrats och växt över och kollapsat. Men fint var det! Mitt ute i ingenstans. En gammal man var i det gamla hotellet och när kycklingarna försökte äta Joeys macka kom han ut med ett vattengevär och skrämde bort dem. Vi åkte och tittade på three Sisters bara för att vi måste.

20140204-083845.jpg

20140204-083857.jpg

20140204-083911.jpgSen åkte vi hem till Joey. Återigen lite lyx med ett hem även fast jag sov på en soffa som var tvåsits så den räckte inte riktigt till 🙂 Han bor på en gård med massa höstar, fura hundar och en katt. Nästa dag åt vi pannkakor till frukost på en restaurang där hans kompis jobbar. Sen till en lookout och sen till Pioneer village. Typ Skansen fast minus alla djur. Som en vilda västern gata. Förutom alla söta hus tittade vi på när de klippte ett får, jag smällde med piska och vi stod och snackade med smeden ett tag.

20140204-120044.jpg
Jodå! Det small må ni tro!

Långa dagar och vi i princip däckade i varsin soffa. Flög lite modellflygplan, lekte med hundarna och lagade pizza till middag. Den stora hunden kom och satte sig bredvid mig i vi satt där som två buddys och tittade ut över ägorna. Tittade sen på en Australiensisk klassiker till film. The dish, som handlar om ett teleskop mitt ute i ingenstans som tog emot signaler från månlandningen.

20140204-084409.jpg

Efter lite Sydney morgontrafik. Ersättningsbuss till tåget, tåg och sen en buss så var jag på mitt hostel i Sydney. Vandrade runt rätt länge. Väldigt fin stad. Känns bara som en storstad precis i center. Sen är det tvåvåningshus bara en kilometer ut. Lite som en förstorad variant av Mariehamn. Hahah

Sen på kvällen var det äntligen dags för Lindy hop. Oj du vad det är roligt ändå! Blir mer ikväll och på fredag och sen ännu mer i Melbourne. Köpte en kjol idag för att inte gå i samma outfit på varje dans. Vilket då var ett svart linne och en strandklänning jag vek till kjol. Nu är garderoben utökad med en svart kjol från k-Mart för 10 $ passar definitivt in i budgeten, i mitt hjärta och kanske i väskan 😉

2 tankar kring ”Blue mountains och så lite dans på det!

 1. mamma

  Det är så vackert där!! Inser att det är mycket jag inte sett runt om, vilken tur att ha tillgång till bil och guide. Lycka till med dansen, min tur ikväll 🙂

  Svara
 2. pappa

  Kul läsning!
  Ser ut som ställen jag kunde åka till.
  Sitta i en förfallen stad och prata med en gammal man… kanske man finge låna hans vattengevär 🙂
  Ser fram emot mera.
  /Pappa

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *