Mot nya äventyr

Nu var det slut på bilresan! Men jag ska berätta lite om slutet på den.
Vi åkte och tittade på koalor. Vilda! Vi var vid ett care center men de hade inga visningar på söndagar men runt om där såg vi några i träden. Sedan ner till en kuststad som heter yamba. Fish and chips till lunch och precis när vi hade lagt oss på stranden började det regna… Vi hoppade i bilen, körde en sväng i stad och bestämde oss sen för att åka till mclean. En liten väldigt skotsk stad. Hela vägen dit blixtrade det och vi fick faktiskt några på bild! Även där blixtrade det.

20140103-204256.jpgVi åkte upp till en utsiktspunkt och även om det var molnigt var det ganska coolt att titta ut över det gråa landskapet. Där fanns också en plats som har varit för aboriginernas kvinnor. Det fanns en på fraser men den här var helt annorlunda. Det är som en formation i naturen bara. Detta var en sten som balanserade på en annan sten och ett stort träd bredvid. Man förstår verkligen att de har ansett det vara en speciell plats!

20140103-204405.jpg
Sen åkte vi upp i regnet till Byron bay. Det duggade bara så vi gick på promenad. Linda i blå regnjacka, Jacob i grön och jag i min organge poncho. Vi var så fina så!

20140103-204544.jpg

Den kvällen sov vi på en rastplats en bit norrut. Helt okej! Vi kände inte för att fälla upp tältet där dock så vi sov alla i bilen. Gratis är gott! Vaknade vi tidigt hade i tänkt åka till fyren och se på soluppgången. Det gjorde jag men det var molnigt så jag somnade om igen.. Vi spenderade två dagar i Byron bay, tittade i affärer gick runt, ja jag vet inte riktigt vad vi gjorde men två dagar gick och sen var det nyår! Vi var på campingen och umgicks med några australiensare som bodde bredvid och sen åkte vi in till stan och åt pizza innan vi gick till några andra kompisars hostel. Själva nyår firade vi på stranden. Axel och Filip tappade vi till ett scilent disco så vi var med deras kompisar på stranden. Hade inte träffat dem alls mycket och Jacob och Linda hade varandra så själva tolvslaget blev rätt ensamt. Det var egentligen inte alls mycket som hände. Folk tjoade och sen var det över. Fick höra sen att det fanns en stor eld lite längre bort men dem såg inte vi. Jag ringde till Elin och hade ett rejält bästa vän talk. Det var bra. Sen hade jag tappat bort alla och jag fick inte tag på Jacob. Så sprang jag plötsligt in i Evelien som jag träffade i noosa och sen sprungit in i både i brisbane och här. Ibland börjar man undra km det finns någon mening men allt. Vi bör kontakt uppgifter först här men hon hade ingen credit så vi hade inte kontakt med varandra 🙂 efter att ha haft kontakt med Jacob och Linda som gick hem var jag resten av kvällen med henne och hennes rumskompisar. Slutade med att jag sov hos henne för att inte gå hem i mörkret själv. Gick sen upp vid nio och hade em perfekt morgonpromenad för mig själv med lite macka, frukt och godis frön mataffären!

Nyårsdagen spenderades på stranden och med en tur upp till fyren. Ingen soluppgång men det var väldigt fint ändå! God glass hade de också 😉

20140103-211127.jpg

20140103-211136.jpg

Sen var det dags att lämna av bilen. Och sen lämna av Jacob och Linda vid bussen. Det har varit några bra veckor men det är tufft ibland att resa med ett par så är det bara. Även om de har varit ett väldigt snällt par 🙂 nu är jag ensam igen och bara tar det lugnt. Första stället jag stannar för att bara göra ingenting. Gick lite i affärer för det var ändå dåligt väder. Varit lite på stranden. Tvättat lite. Idag började jag sy upp mina byxor. Med resår dessutom, jag tackar jag. Det är väldigt experimentellt men det borde fungera 🙂

20140103-212410.jpg
Som avslutning, min frisyr för kvällen.

En tanke kring ”Mot nya äventyr

 1. Pappa

  Kul!
  Fortsätt lite med att ta det lugnt, skulle jag säga.
  Skicka sedan en bild på ett bra ”tomglo-ställe”
  🙂
  /Pappa

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *