Magnetic island

Rullade in i Townsville igår kväll och har haft lyxen att bo hos en bekant. Stor säng i eget run, fräscht kök, fräscht badrum som går att låsa och tvättmaskin. Något som ni kanske tar för givet men icke! Lyx! Tack Charlotte!

Dagen har då spenderats på magnetic Island som ligger ca 20 min ut med färja. Väl där går bussen till andra sidan ön direkt eller nästa timme. Därav skippade jag eventuell turistinformation och kartor med mera för jag tänkte att det fanns nog på andra sidan ön men tji fick jag… Några restauranger och en liten affär och några hus var vad som fanns. Men jag hade kollat vilken Bush Walk jag ville gå på ett ungefär så det var bara att hitta startskylten och börja gå. För nåt internet fanns inte på den sidan ön.

20131129-185150.jpg

Det började uppför. Sen gick det upp och ner, fina vikar, stunning views! Trots att jag hade snorlekgrejer med mig vågade jag mig inte i vattnet eftersom ATG det är brännmanetssäsong. Dumt att riskera själv ute i skogen utan first aid ( vinäger) eller täckning.. Men massa djur såg jag!

Utöver ödlor och fjärilar som man såg hela tiden såg jag helt plötsligt något som liknade en fasan typ som sprang iväg in i skogen. Då prasslade det till på andra sidan. Första ormen!!! Den var typ 1,5 cm tjock och knappt en meter. Men en orm. Jag stannade för att kolla på den och då vände den nästan och stirrade på mig så jag skyndade vidare… Efter ett tag såg jag plötsligt något i skuggan framför mig. Det var något i träder precis ovanför mig… Bara en fågel! Tillslut gick jag in på sista delen av turen och såg det jag kommit för. Koalor!!! En stor och en bebis!!! Vid koalorna träffade jag två andra som jag gick med resten av turen upp runt ett gammalt Gun placement och sen åkte vi och badade där det fanns stinger nets så man slapp bli bränd!

20131129-184805.jpg

20131129-184821.jpg

Efter denna långa dag har jag tänkt att unna mig subway till middag, speciellt eftersom att jag köpte en tonfiskburk utan självöppning till lunch och därav bara ätit bröd, kex, vatten och två frukter… Jag har i allafall varit duktig på att dricka vatten! Precis innan jag såg koalorna mötte jag en man i en bil som jobbat i skogen som stannade och frågade om jag hade tillräckligt med vatten. När jag sa ja, det tror jag sa han stay safe! Och körde iväg 🙂 då blev jag lite glad!

20131129-185248.jpg

4 tankar kring ”Magnetic island

 1. mamma

  ”1,5 cm tjock och knappt en meter, men en orm” Nu är ju inte storleken proportionell mot farligheten när det gäller ormar….en hel del av dessa små rackare är bland de dödligaste, so please, håll dig borta från dessa så vi får hem dig igen 🙂

  Svara
 2. Pappa

  Håller med mor: Finns det giftiga ormar, så finns dom i Australien. Det säger jag, som alltid säger att man inte ska vara rädd för naturen – men respekt för den är ytterst hälsosam.
  Hmm… ”…utan självöppning…”; alltså, om man inte får upp en konservburk, då får man nog vara hungrig. Vill minnas att du fått en bra kniv av din far. 😉
  Kul att höra om skogsjobbaren som brydde sig.
  Och ja, när isen allt mer hotar här(=lagt båten i Färjsundet), måste jag tillstå att jag kanske kunde stå ut men en o annan koala, och orm.
  Ha det fortsatt gott!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *